KÜTAHYA / MERKEZ - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

May

Öğrencilerimiz Cumhuriyet Ortaokulu ve Şehit Uzman Çavuş Hasan Kahraman Ortaokulu ortaklığında düzenlenen Bilim Fuarını ziyaret ettiler. Emeği geçen öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.

May

Okul bahçesine kurulan mobil sinema ile öğrenciler film esnasında keyifli dakikalar geçirdi.

Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterilen sinema etkinliği için yetkililere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Nis

Kızılay Kütahya Şubesi ile okulumuzun birlikte düzenlediği kan bağışı kampanyamıza yoğun ilgi gösteren velilerimize,öğretmenlerimize  ve gün boyunca gösterdikleri emek ve gayretlerinden ötürü de Kızılay personeline çok teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Okulumuzda Coşku İçerisinde Kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Bu Nedir? " etkinliği uygulandı. Sınıfça öğrencilerimiz üç gruba ayrıldı. Kendilerine verilen ipuçlarından yararlanarak doğru kelimeyi bulan grup puan toplayarak birinci olmaya çalıştı.
Ardından ise her öğrenci kendi adında grafitilerini oluşturdu.

Nis

Hekim Sinan Mesleki Teknik Anadolu lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile sınıf süslemesi ve öğrencilerle okul bahçesinde etkinlikler yapıldı.

Değerler Kulübü Şehitlik Ziyareti

Okulumuz değerler kulübü öğrencileri vatanseverlik değeri kapsamında yapılan etkinlikte şehrimizde bulunan Maltepe Şehitliğini ziyaret ettikten sonra şehidimiz Hasan KAHRAMAN'ın   anne babasını ziyaret ederek bayramlaştılar.

Mrt

Projenin Amacı: Öğrencilere dilimizin önemli unsurlarından olan masallarımızı tanıtmak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek.

Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde masallarla ilgili kelimelerin yer aldığı bulmaca çözdüler.Etkinlik sonunda yeni öğrendikleri kelimeler hakkında konuşuldu. Masallarla ilgili hazırlanan Kelime Avı etkinliğine yapıldı.

Genel Değerlendirme:  Öğrenciler mart ayı boyunca masal okumaları yaptılar. Böylece hem dil gelişimlerine  katkıda bulundular hem de kendi kültürel öğelerimizi tanımış oldular.

Mrt

Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde; işgalcilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi, milletin yaralı bağrında bağımsızlık umudunu yeşerten Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Milletimizin varlık sebebini açıklayan eşsiz mısralara sahip, Türk Milletinin ortak sesi İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü  okulumuzda kutlandı ve İstiklal Marşı güzel okuma yarışmasına katılıp dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi. İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, birinci meclis üyelerini ve değerli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şbt

Çalışmalarda emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Atasözü/Deyim anlat bakalım ve drama ile atasözü ve deyim anlatma etkinlikleri yapıldı.Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler.